Hengelo

Deel je 'coronatijd-ervaringen' tijdens doorstart mantelzorgcafé

Wijkracht start op woensdag 7 oktober weer met het maandelijkse Mantelzorgcafé in Hengelo. Door de corona-uitbraak en de bijbehorende maatregelen was het niet eerder mogelijk om deze ontmoetingsmogelijkheid voor mantelzorgers weer op te starten.

Mantelzorgcafe wijkracht
Deze eerste bijeenkomst na de noodgedwongen onderbreking staat vooral in het teken van bijpraten en ervaringen van de afgelopen periode met elkaar delen. © Wijkracht

Nieuwe locatie

Omdat Paviljoen de Ontmoeting, de vaste locatie voor het Mantelzorgcafé, onvoldoende ruimte biedt om met meerdere mensen op anderhalve meter van elkaar te zitten is uitgekeken naar een alternatief. Voor de komende bijeenkomsten is een andere locatie gevonden in Buurthuis de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47. Hier is ruimte voor maximaal 20 personen.

Bijpraten en ervaringen delen

Mantelzorgers zijn woensdag 7 oktober vanaf 10.00 uur welkom voor koffie en thee. Deze eerste bijeenkomst na de noodgedwongen onderbreking staat vooral in het teken van bijpraten en ervaringen van de afgelopen periode met elkaar delen.

Mensen met verstandelijke beperking

Om 10.30 uur gaan Ingrid Zoontjes en Erna Pikkemaat (sociaal werkers van Wijkracht) iets vertellen over de aspecten van mantelzorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken bij Wijkracht specifiek met deze doelgroep. Rond 12 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Mantelzorgcafé als ontmoetingsplek

Iedere eerste woensdag van de maand is er een mantelzorgcafé. Het Mantelzorgcafé Hengelo is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde en biedt mantelzorgers de gelegenheid even ‘er uit te zijn’ met het idee dat de verzorgde door vrijwilligers aangenaam wordt opgevangen. Tijdens mantelzorgcafés is altijd een mantelzorgconsulent aanwezig.

De volgende mantelzorgcafé bijeenkomsten zijn op woensdag 4 november en woensdag 2 december