Hengeloos Peil

Singer-songwriter Chris Egbers "Back in the Light"

Singer-songwriter Chris Egbers stond in 2019 al een keer eerder op het podium van het politieke café Hengeloos Peil in Metropool. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen in september was hij opnieuw te gast. De tweedejaars Artez-student maakt voornamelijk indiepop. Dat doet hij solo en ook met eigen band. “Met de band hebben we nog niet opgetreden," zegt hij. "Van de zomer hebben we een aantal livevideo’s gemaakt, die we nu iedere week releasen.” De nummers zijn te zien via de website van de singer-songwriter.

De jonge muzikant volgt een coachingstraject voor singer-songwriters uit de regio, georganiseerd door Metropool en het Twents Songwriters Gilde. "Vanaf februari zijn we gestart met workshops," zegt Chris. "Er zouden ook optredens aan vast zitten, maar die konden niet doorgaan vanwege corona, maar hopelijk wordt dat nu weer opgepakt."

Metropool maakt zich al sinds haar oprichting sterk voor opkomend talent uit de regio om jonge muzikanten te helpen. Om talent te helpen zichzelf verder te ontwikkelen, is het programma In de Lift opgezet.