Hengelo
Cultuur
Sport

Auni-Toernooi Overijsselse inzending voor landelijke verdraagzaamheidsprijs

Het Auni-Toernooi is door de Stichting 'Eén Land Eén Samenleving' genomineerd voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid. De organisatie van het Hengelose voetbaltoernooi zet zich al meer dan 35 jaar in voor interculturele verdraagzaamheid. Oprichter van het toernooi Auni Kandemir is erg blij met het feit dat zijn kindje de Overijsselse inzending is voor deze jaarlijkse prijs.

Spelmoment 1 Auni Toernooi
Spelmoment tijdens een wedstrijd van het Auni-Toernooi © Auni-Toernooi

De Ambassade van de Verdraagzaamheid is een prijs die wordt uitgereikt door de Stichting 'Eén Land Eén Samenleving' in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en met steun van de Nederlandse Commissie van de UNESCO. Deze prijs wordt gegeven aan een organisatie die zich inzet voor interculturele verdraagzaamheid. Twaalf lokale organisaties worden genomineerd; één per provincie. Het Auni-Toernooi mag provincie Overijssel gaan vertegenwoordigen.

icon_main_quote_red_glyph

'Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen beter te accepteren'

Auni Kandemir

Brug tussen culturen

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Auni Kandemir: "Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen beter te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Op deze manier slaat ons toernooi al 35 jaar een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal."

Topamateurs en profs komen naar Hengelo

Rond de Kerstdagen wordt er sinds 1985 ieder jaar door Stichting Vriendschap, Verbroedering en Sport AUNI een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Hengelo: het Auni-Toernooi. Overigens is het voetbal ook nog eens van hoog niveau: het toernooi krijgt elk jaar ontzettend veel aanmeldingen van topamateurs en zelfs van professionele spelers.

Zang, muziek en dans

Het Auni-Toernooi biedt verder ook een podium voor jongeren die hun talenten op het gebied van zang, muziek en dans tonen voor groot publiek. Ieder jaar komen er meer dan 3000 toeschouwers af op het toernooi en kunnen zij zien hoe verbindend sport dus kan zijn.

Spelmoment Dames Auni Toernooi
Het Auni-Toernooi kent ook wedstrijden voor vrouwen. © Auni-Toernooi

Stemmen!

Vanaf maandag 14 september kan er door iedereen in Nederland gestemd worden via de website van het Paleis van de Verdraagzaamheid: http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/. Tot 8 november kan er gestemd worden. Op zaterdag 14 november zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Amsterdam.