Enschede
Video

Eindelijk Brownies & downieS in Enschede

Enschede iss toe aan een Brownies & downieS. Al anderhalf jaar is Anne van der Raadt al aan ’t zoeken naar een geschikt pand. De zoektocht is ten einde. Op 1 oktober kan ze naast Dille & Kamille aan de Langestraat aan de slag. “Dan krijgen we de sleutel.”Ze verwacht dat haar Brownies & downieS eind oktober open kan voor ontbijt, gebak en lunch. Ze verwacht er veel van. Ook omdat de meeste werkzaamheden in haar lunchcafé worden uitgevoerd door medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

“We bieden werk- en stageplekken aan mensen met een verstandelijke beperking, met autisme. De naam downies is breder dan je alleen richten op medewerkers met het Syndroom van Down”, aldus de eigenares.

Daar komt bij dat in het café begeleidend personeel en een heuse kok werkzaam zijn.

Charme

Brownies & downieS begon in 2010 in Veghel, in 2010 stond de formule open voor franchisenemers waardoor er nu meer dan 50 vestigingen zijn. De komende jaren moeten dat er 75 worden.

“Wat mij trekt is de charme van het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat geen afbreuk doet aan de kwaliteit van het eten”, vindt Anne.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.