Enschede
Video

Singelloop gaat zondag van start: ’dit jaar terug naar de basis’

Tubantiasingel, Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en tot slot de Volksparksingel. Acht kilometer singel. Zondag gaat de 23e editie van de Singelloop van start.

Reinier Van Willigen Singelloop
De Singelloop van 2019 © Reinier van Willigen

Dit jaar gaan heel veel dingen anders dan de 22 voorgaande edities. “Het Volkspark is zondag het domijn van de lopers. Publiek kan niet het evenemententerrein op. Kijkers mogen hun loper op gepaste afstand op de singels aanmoedigen”, legt organisator Marijke Kenkhuis uit.

Dit jaar is het evenement echt bedoeld voor de lopers. “We hebben bijvoorbeeld geen horecaplein, geen kidsplein en geen sportzone”, aldus Kenkhuis. “Terug naar de basis.”

Start

Normaalgesproken starten de lopers in de middag. Rond 2.800 mensen lopen in 12 minuten weg. “Dat kan natuurlijk ook niet. Ook de lopers moeten afstand van elkaar houden. Hiervoor maken we onder andere startvakken aan waarin de lopers moeten staan”, vertelt Kenkhuis. Dit jaar begint de loop al om 9.00 uur en ieder half uur lopen maximaal 500 mensen weg. Een organisatorisch hoogstandje. Deze aanpak vond zelfs De Atletiekunie zo mooi bedacht, dat ze Kenkhuis en haar team vroegen een webinar te geven.