1Twente

Het nieuwe 1Twente: boordevol enthousiasme en klaar voor ons nieuwe hoofdstuk

Wij van 1Twente lanceerden afgelopen week onze nieuwe site en ons nieuwe logo. Met deze verandering onderstrepen we het nieuwe 1Twente. Dankzij de vindingrijkheid en inspanningen van het team zijn wij na een lange periode van vele uitdagingen eindelijk in rustiger vaarwater.

1 TV studio
De studio van 1Twente Enschede. © Laura Ratering

Achter de schermen hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden zodat wij door kunnen gaan de lokale omroep van Twente te zijn. We hebben het doel om alle verhalen en actualiteiten te brengen vanuit onze regio.

Onze wens om een dagelijks Twents actualiteiten- en onderzoeksprogramma te maken, werd versneld door het coronavirus. We stelden op 16 maart vast dat we er door corona niet meer onderuit kwamen om onze programmering en werkwijze om te gooien.

Eerste uitzending

Op 17 maart maakten de redacties van Enschede en Hengelo de eerste uitzending. De eerste maanden schoof dagelijks burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede aan, tevens voorzitter van de Veiligheidsraad Twente, en hadden we uitgebreid contact met GGD, ziekenhuizen en huisartsen.

Inmiddels zijn we ruim over de honderd afleveringen en is 1Twente Vandaag niet meer weg te denken in de programmering van de omroep. Inmiddels heeft ons live-programma zich ontwikkeld tot een breed Twents actualiteiten- en verhalenprogramma waarin we aandacht hebben voor de verhalen van ondernemers, politiek en natuurlijk de Twentenaren en halen we bij onze inwoners op wat er leeft.

Diversiteit

We waren in Noord-Deurningen, deden op onze manier verslag van de sluiting van de supermarkt en bereikten daar 250.000 mensen mee. We maakten ook live-uitzendingen van de Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en de herdenking Vuurwerkramp die door duizenden streekgenoten werden gevolgd.

In onze strategie zijn we eveneens actief met onze positionering en doen wij er alles aan om te zorgen dat wij onze inwoners op de best mogelijke manier weten te bereiken met de verhalen en informatie uit onze streek. Kort samengevat, niet alleen een nieuwe look maar een compleet nieuw 1Twente. Boordevol enthousiasme en klaar voor ons volgende hoofdstuk.