Video

Voetbalclub uit Wierden bedenkt boeteapp: al 15.000 downloads

Een voetbalclub uit Wierden bedacht een boetebot, maar dan op een net iets andere manier. Het team wilde af van alle excel-tabellen en bracht een boeteapp op de markt. En die ging viraal.

Boeteapp Lenneke Lingmont
© Maik Alfons (rechts) en Bas Kippers bedachten de digitale boetepot. ©Lenneke Lingmont

15.000 downloads

15.000 keer werd de app “De boetepot” inmiddels gedownload in Nederland. Mede-bedenker Bas Kippers kan het zelf nog niet echt geloven. “We hebben nu eigenlijk alle functies in één gebracht. Teams kunnen boetes invoeren, makkelijk betalen en statistieken inzien. Een soort ranglijst. Wie brengt het meeste in de pot bijvoorbeeld.”

Gekke regels

Sinds twee weken is de app online. Zelfs grotere teams uit de Keuken Kampioen Divisie gebruiken de app al. “Wie dat zijn, mag ik vanwege privacy niet zeggen”, aldus Kippers. Maar hij laat wel weten dat hij de gekste regels tegenkomt. “Boetes voor trouwen, boetes voor als je een kind krijgt of een weekendje weg bent met de vrouw. Heel grappig.”

Verdienmodel

Zelf verdienen Kippers en zijn collega’s ook geld met de app. Eind 2019 begonnen ze met het ontwikkelen en hebben inmiddels een verdienmodel. “2,9 procent van de pot incasseren we. Maar op dit moment stoppen we alles weer terug in de app.”