Enschede
Cultuur
Video

Enschedese amateurkunstenaars opgelet: meld je nu aan voor de Week van de Amateurkunst

Muzikanten, dansers, beeldende kunstenaren. Ze willen allemaal graag hobbymatig bezig zijn met hun passie. De Week van de Amateurkunst biedt juist hen een podium, maar hoe gaat dat midden in deze pandemie, nu de kunstenaars nauwelijks fatsoenlijk kunnen oefenen en optreden? 1Twente en de Week van de Amateurkunst Enschede slaan de handen ineen en bieden kleine kunstenaars uit Enschede van 31 oktober tot en met 8 november een podium.

“Het is een week waarin iedereen die creatief is in zijn vrije tijd een podium krijgt”, legt cultuurcoach Jacintha Blom in 1Twente Vandaag uit. De Week van de Amateurkunst, ook WAK genoemd, vindt altijd in juni plaats. Dit was dit jaar niet mogelijk. “Maar we vinden het wel belangrijk om het amateurkunstveld een podium te bieden”, aldus Blom. “Daarom doen we het gewoon.”

Podium in Studio Balengebouw


En dat gebeurt samen met 1Twente. In Studio Balengebouw krijgen creatievelingen elke dag de mogelijkheid om op te treden. “Dans, kunst, muziek, theater; het mag allemaal”, licht de cultuurcoach toe. “Elke groep of kunstenaar krijgt zo’n tien minuten. Dat betekent dat peer uur vijf verschillende groepen iets mogen laten zien.” Blom merkt wel op dat het podium beperkt is: “Een koor of groep van 10 mensen kan niet. Dus wees creatief! We zijn benieuwd.”

Geïnteresseerden mogen zich vanaf nu opgeven voor de Week van de Amateurkunst. Aanmelden kan tot en met 25 september. Meer informatie is te vinden op: http://www.wakenschede.nl/