Enschede
Hengelo
Video

Kleinschalig trouwen wint terrein

In maart lag ineens de hele trouwbranche op zijn gat. Bruidsparen zaten met de handen in het haar toen geplande huwelijksfeesten door de coronamaatregelen geen doorgang konden vinden. Maar ook bedrijven die werkzaam zijn in de trouwbranche zaten bij de pakken neer, zoals trouwfotografe Indra Simons. Maar de situatie bracht haar ook tot nieuwe inzichten. Ze startte met de website www.tinyweddings.nl waar bruidsparen terecht kunnen voor alle informatie om een kleinschalige bruiloft te vieren.

Het was in het begin best even worstelen, geeft Indra toe. Maar toen de maatregelen een beetje werden versoepeld, werden de mogelijkheden ook weer wat groter. Mensen mochten weer met wat grotere groepen bij elkaar zijn. Het was op dat moment dat haar man het begrip 'tiny wedding' liet vallen. Een tiny wedding, het betekent zoveel als kleinschalig trouwen.

Een trend die volgens Indra trouwens al sinds een aantal jaren is ingezet, omdat een klein gezelschap betekenisvoller kan zijn dan een feest waarop 'jan en alleman' is uitgenodigd.

Intieme sfeer

Geen nieuw fenomeen dus, maar door corona wel meer geaccepteerd, denkt Indra. Door de maatregelen is het aantal gasten nu eenmaal beperkt en het zorgt ervoor dat bruidsparen in spé gaan kijken wie ze er echt bij willen hebben op de grote dag. Het maakt de sfeer volgens haar veel intiemer.

Om tiny weddings onder de aandacht te brengen en om geïnteresseerden voor deze vorm van trouwen op weg te helpen, startte ze met de website: www.tinyweddings.nl. Het is een verzamelsite voor bedrijven uit Twente die in de trouwbranche actief zijn.

Stuk voor stuk bedrijven die wat kunnen bieden op het gebied van kleinschalig trouwen. Denk aan trouwlocaties, of winkels voor de bruidskleding. En ook haar eigen diensten als trouwfotografe biedt Indra er natuurlijk aan. Zij ziet wel een toekomst weggelegd voor de tiny weddings, want: 'waar je aan de ene kant dingen schrapt, levert dat aan de andere kant meer op.'