Enschede

Student als Enschede-ambassadeur met lokale kortingskaart blijft misschien langer hangen

Enschede Promotie heeft per 1 september een lokale kortingskaart gelanceerd voor alles studenten in Enschede. Met de kaart krijgen ze kortingen bij diverse ondernemers en culturele instellingen in Enschede. Tijdens de introductieweek van de UT zijn de eerste 1500 kortingskaarten al uitgedeeld.

Study in Enschede discount card Foto Enschede Promotie
© Enschede Promotie

De Study in Enschede discount card is gratis voor alle studenten van zowel UT, Saxion, AKI/ARTEZ en ROC. Via de dit voorjaar opgezette website studyinenschede.com heeft I&O Research studenten bevraagt naar waar ze behoefte aan hebben. Bijna 90 procent van de respondenten gaf aan één centraal platform te willen waar studenten informatie kunnen vinden over studeren, wonen, werken én vrije tijd in Enschede.

Ook de kortingskaart is ontwikkeld naar aanleiding van het onderzoek. Studenten korting geven maakt het tegelijk mogelijk hen te wijzen op het vrijetijdsaanbod van de stad, de culturele instellingen en de lokale ondernemers in Enschede.

Student als ambassadeur
Uit onderzoek blijkt dat wanneer studenten ambassadeur zijn van de stad, er een grotere kans is dat zij na studie in de stad of omgeving blijven wonen en werken. Middels het platform studyinenschede.com én de kortingskaart verwacht Enschede Promotie een bijdrage te leveren aan het ambassadeurschap van studenten voor Enschede.

Naar de film
Tot 13 september krijgen studenten die in het bezit zijn van de kortingskaart 50% korting op hun filmbezoek bij Filmhuis Concordia. Daarnaast krijgen ze gratis entree bij musea in Enschede en krijgen ze een hoge korting op cursussen bij Kaliber Kunstenschool. Alle kortingen zijn de vinden via www.studyinenschede.com/discount.