Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eikenprocessierups weer in Hengelo

12525 rups

Op verschillende plekken in de gemeente is de eikenprocessierups weer gesignaleerd. Ze zijn zo;n twee weken vroeger dan vorig jaar, toen het voorjaar nat en koud was. Het lijkt er op dat het er dit jaar (net als in 2012 en 2013) weer minder zijn dan in de jaren 2010 en 2011.

De rupsen zitten meestal over veel locaties verspreid. Dit maakt het voor de gemeente praktisch gezien niet haalbaar om de rupsen op alle plekken te verwijderen. Ook kan de gemeente niet alle meldingen persoonlijk terugkoppelen. Met behulp van linten om de boom kan men zien of de melding in behandeling is genomen. De gemeente adviseert inwoners om niet zelf de rupsen te gaan verdelgen. De brandharen van de rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, zoals een op allergie lijkende huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk.

icon_main_info_white_glyph

Ervaart u overlast?

Meldingen kunnen gedaan worden via telefoon (074 2459459), het aanmeldingen formulier van de gemeente of de BuitenBeter app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.