Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Brandonderzoekers geven les aan Saxion

Brandonderzoekers van Brandweer Twente zijn vanaf donderdag 11 juni officieel docent Forensisch Onderzoek op Saxion. Hiervoor werd vorige week de detacheringsovereenkomst getekend door Coby Flier van Saxion en Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. Beide partijen gaan hiermee een langdurige samenwerking aan die moet leiden tot meer kennis over en van brand.

Het onderzoeken van branden is voor de brandweer een manier om te kunnen leren. Onderzoeken leveren veel leerzame informatie op over oorzaken van branden, het brandverloop, de effectiviteit van de brandpreventieve voorzieningen en brandbestrijding. Binnen Brandweer Twente zijn er vier brandonderzoekers werkzaam. "Het doel van brandonderzoek sluit nauw aan bij de opleiding Forensisch Onderzoek. Onze ervaring en kennis willen we graag gebruiken om dit over te brengen aan de studenten die deze opleiding volgen. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om al in een vroegtijdig stadium de brandweer op andere manier te leren kennen", vertelt Stephan Wevers op de website van de brandweer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.