Hengelo

Hengelose rijdt 7000 km in 8 dagen voor goed doel

De Hengelose Debbie Nijenhuis is 1 van de deelneemsters aan de ScanCoveryTrial 2017. Deelnemers aan het Scandinavian Car Adventure rijden per auto in 8 dagen ruim 7000 kilometer onder extreme weersomstandigheden door Scandinavië. De temperatuur kan dalen tot min 47 graden Celsius. 111 teams uit heel Nederland doen mee. De start is 6 januari 2017.


Rijden voor het goede doel

ScanCoveryTrial heeft 3 goede doelen gekozen die allen gratis deelname krijgen. Het Nije Huis in Hengelo is 1 van de goede doelen. â Wij zijn zeer dankbaar voor de gratis deelname die we van de organisatie gekregen hebben â zegt Debbie Nijenhuis van het centrum voor zorg en ondersteuning bij kanker. âDat betekent dat we geen onkosten maken en 100% van alle donaties naar het goede doel gaanâ. Voor de initiatiefneemster van Het Nije Huis is het de 2e keer dat zij deelneemt aan de Scancoverytrial. Naast het officiële team rijden er nog 5 autoâs die geld ophalen voor het Nije Huis.

Acties

Alle teams die rijden voor het Nije huis zijn druk bezig met allerlei acties voor het inloophuis. Zo is er een loterij tijdens de kerstfair op 11 december. De kerstfair is tevens een open huis waar iedereen welkom is. Er is door ambassadrice van de stichting, kunstenares Bianca Leusink, een schilderij gemaakt en de print is gebruikt voor handige tasjes die besteld kunnen worden. 14 december is er in Winterworld Hengelo een Benefiet Bingo met Gooise prijzen en daar kunnen ook oliebollen besteld worden waarvan een deel wordt gedoneerd aan de Nije stichting.

Geheim

De route is net als voorgaande jaren geheim en wordt mede bepaald aan de hand van coördinaten die de deelnemers per etappe krijgen. De ScanCoveryTrial is geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieël belang zijn voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een Route Boek met unieke klassementsproeven.

Start en finish


De 7e editie gaat op vrijdag 6 januari 2017 van start en de finish is op zondag 15 januari 2017 in Beckum, bij Het Wapen van Beckum.

Foto: Debbie Nijenhuis met teamgenoot Marcel Brands

234163 Nije Huis