Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Politiek café Hengeloos Peil over het terrassenbeleid

239823 hengeloospeil logo schuin zwart

Maandag 9 januari is er weer een live-uitzending van het politieke café Hengeloos Peil in Brasserie So Nice. Dit keer is het thema het terrassenbeleid van de gemeente Hengelo, waarover veel ophef is ontstaan bij horecaondernemers en het publiek. Door handhaving van het beleid dat al drie jaar geleden werd vastgesteld, zouden de terrassen van een aantal grote horecabedrijven kleiner worden.

Burgemeester Sander Schelberg, voorzitter Robin Bartelink van de Koninklijke Horecabond afdeling Hengelo en oud-horeca-ondernemer Ap Guichelaar zijn maandag te gast en gaan met elkaar in discussie. De burgemeester, met handhaving in zijn portefeuille, verdedigt het terrassenbeleid. Bartelink en Guichelaar hebben duidelijk andere opvattingen. Zij menen dat er ruimte moet zijn voor soepelheid. Vaste columnist is kunstenaar en kunstorganisator Pier van Dijk. Ook voor muziek wordt gezorgd.

U bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. Hiervoor is ruimte in het tweede deel van het programma. Dit kan via de zaalmicrofoon in Brasserie So Nice. Reageren kan ook via Twitter met de hashtag #hp074.

Hengeloos Peil is een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en het Rabotheater Hengelo. Het programma in Brasserie So Nice begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.