Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

"Afvalbeleid Hengelo rijp voor raadsonderzoek"

289940 afvalbak1 1

'Het huidige afvalbeleid van de gemeente Hengelo is rijp voor een raadsonderzoek,' dat vinden Leo Janssen van Lokaal Hengelo en zelfstandig opererend gemeenteraadslid Ben van Veen. Ze zijn blij met de oproep van het CDA aan het college om een gesprek te organiseren tussen alle bij het Hengelose afvalbeleid betrokken partijen en CDA-wethouder Marcel Elferink. "De wijze waarop Elferink uitvoering geeft aan het afvalbeleid houdt de gemoederen in Hengelo flink bezig en daarom is een goed gesprek het minste dat er gebeuren moet," zegt Janssen. Van Veen vindt dat een gesprek over het afvalbeleid daarentegen wel verwachtingen met zich meebrengt. "Een goed gesprek voegt op zichzelf niets toe aan het hoofdpijndossier dat het afvalbeleid inmiddels voor het college aan het worden is."

Kritiek

De kritiek op het huidige afvalbeleid nam deze zomer toe, na de uitspraak van de Raad van State in de zaak die Hengeloër Eddy van Essen tegen de gemeente Hengelo had aangespannen. Voor Lokaal Hengelo en Ben van Veen was de uitspraak aanleiding om het college op te roepen de verdere uitvoering van het beleid op te schorten en interpellatiedebat aan te kondigen. Ook Pro Hengelo riep het college op te stoppen met het innemen van de grijze container en het plaatsen van ondergrondse containers die ter vervanging moeten fungeren.

Consequenties
Ben van Veen vraagt zich verder af of het CDA wel nagedacht heeft over de mogelijke uitkomsten van een gesprek met alle partijen en of er bereidheid is om aan die uitkomsten consequenties te verbinden: "Ik ga ervan uit dat het CDA heeft nagedacht over de mogelijke uitkomsten van het gesprek en - mocht dat de uitkomst van het gesprek zijn - in het uiterste geval bereid is om de huidige beleidsuitvoering stop te zetten en zo nodig terug te draaien. Als het CDA daar niet toe bereid is, kan wellicht beter van een gesprek worden afgezien." Leo Janssen: In dit dossier is zoveel mis gegaan dat een raadsonderzoek te rechtvaardigen is. Er is fout op fout gestapeld dat moet worden uitgezocht en gerepareerd .

(30/08/2017 - laatste update: 18:30)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.