Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

ProHengelo wil mediation bij kwestie Beernink-Toermalijn

304156 beernink1 maps

HENGELO - Bij de behandeling van de begroting vanavond dient de fractie van ProHengelo een motie in om mediation in te stellen bij de kwestie Beernink (de geluidsoverlast die de familie ondervindt van het naastgelegen kinderdagcentrum De Toermalijn).

Dat kan in de plaats komen van een mogelijke raadsenquête, aldus fractielid Wiert Wiertsema. Mediation is volgens hem een veel effectievere oplossing dan een enquête, die daar niet voor is bedoeld, stelt Wiertsema. Mediation is veel goedkoper en neemt minder tijd in beslag.

Een raadsenquête is een ingewikkelde en kostbare manier is om een probleem tussen partijen op te lossen zonder dat zekerheid bestaat dat de oplossing ook zal worden gerealiseerd, aldus de motie. Bij mediation overleggen de partijen met elkaar onder leiding van een of meer onafhankelijke derden. Ze accepteren daarbij vrijwillig de gevonden oplossing.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.