Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Replica Hijschgebouw op marktplein Hengelo

311128 radio markthal
Het ontwerp van West8 voor een replica van een Hijschgebouw op de markt, kreeg de meeste stemmen
Beeld: West8

HENGELO De meeste Hengeloërs hebben gekozen voor een kopie van het verdwenen Hijschgebouw en een open markthal voor de invulling van het marktplein. Bijna 68 procent van de 4.100 inwoners die een stem uitbrachten, kozen voor het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau West 8.

Er viel te kiezen uit drie ontwerpen. Mecanoo kreeg 22 procent, het Enschedese IAA 10 procent. West 8 kreeg dus een duidelijke voorkeur. Oude Hengelose gebouwen, zoals het Hijschgebouw, zijn volgens de ontwerper een mooi voorbeeld voor een open markthal met een gedeeltelijk overdekt plein om creatieve bedrijvigheid te bieden.

"Het plan is om het plein van met het ontwerp kleiner te maken en levendiger te maken door er een cultureel programma toe te voegen. Het marktplein wordt dan een plek waar jonge mensen kunnen laten het zien wat ze maken," aldus West 8 Urban design. Opmerkelijk: een paar beren zouden een plek bovenop de Brinktoren moeten krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.