Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

ProHengelo wil 1000 extra huur- en koopwoningen

322753 woningbouw1

ProHengelo wil 1000 extra huur- en koopwoningen. Volgens de partij is de huidige bouwproductie in Hengelo lager dan in andere Twentse steden en zelfs zo laag dat de stad niet kan voorzien in de eigen behoefte van de bevolking. De partij wil met name meer nieuwe woningen in de binnenstad op locaties als Lange Wemen, de Mentholbuurt, het Mitchamplein, de Marskant, het Stationsgebied en Hart van Zuid. ProHengelo denkt dat de binnenstad hierdoor een enorme push voorwaarts krijgt.

"Hengelo moet zijn bouwproductie sterk opvoeren. Daarmee kan de krimp van de bevolking worden bestreden. Krimp is gevaarlijk. Het leidt tot negatief denken en een gebrek aan vertrouwen in de toekomst. De grote steden in Twente zijn ook geen krimpsteden, behalve Hengelo," zegt ProHengelo-raadslid Wiert Wiertsema.

"Inwoners vertrekken naar elders om een woning te vinden, want in Hengelo lukt dat niet, of het duurt te lang om een woning te bemachtigen. Het raadslid wijst op de lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning, het beperkte aanbod van duurdere huurwoningen, het beperkte aanbod van koopwoningen en ook de run op nieuwbouwkavels, zodra deze beschikbaar komen. Als het aan ProHengelo ligt, dan krijgen eigen inwoners ook voorrang bij de aankoop van bouwgrond , als zij een vrijkomende woning in Hengelo achterlaten.

Uit cijfers die de partij heeft verzameld blijkt dat in de periode 2010 - 2017 druk werd gebouwd in Enschede (9 procent meer woningen), Oldenzaal (ruim 5 procent meer) en Almelo (4 procent meer). In Hengelo lag dat percentage op 3 procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.