Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Twente Milieu introduceert zwerfafvalaanhanger

333159 180324 Twente Milieu introduceert zwerfafvalaanhanger 1

Tijdens de Landelijke Opschoondag op 24 maart heeft Twente Milieu de zwerfafvalaanhanger geïntroduceerd bij basisschool De Bleek in Beckum. De zwerfafvalaanhanger is bedoeld voor buurtbewoners, scholen en verenigingen die zich inzetten voor een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde materialen voor een opruimactie van zwerfafval in de buurt, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Het reserveren van de aanhanger is gratis.

De feestelijke ingebruikname van de zwerfafvalaanhanger heeft plaatsgevonden bij basisschool De Bleek in Beckum. Daar is de zwerfafvalaanhanger overhandigd aan Bernadette Morskieft van de plaatselijke Werkgroep Aanpak Afval. In het kader van de Landelijke Opschoondag organiseerde de werkgroep in samenwerking met de basisschool een opruimactie van zwerfafval in de buurt. De leerlingen van De Bleek vinden het belangrijk dat de omgeving rondom hun school er schoon en verzorgd uitziet. Voor de opruimactie hebben zij gebruikgemaakt van alle benodigde materialen uit de aanhanger.

De aanhanger is vanaf maandag 26 maart voor één dag of enkele dagen gratis te reserveren. Buurtbewoners, scholen en verenigingen die de aanhanger willen reserveren, kunnen contact opnemen met de Klantenservice van Twente Milieu of vullen het aanmeldformulier in op twentemilieu.nl/aanhanger.

Bron: Twente Milieu
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.