Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Daar zijn ze dan, de warmrode klinkers

333809 radio enschedesestraat

HENGELO Het eerste stukje met warmrode klinkers laat zich bewonderen in de Enschedesestraat, vlakbij de kruising met de Drienerstraat. Passanten blijven af en toe even peinzend staan om de nieuwe sfeer alvast een beetje op te snuiven, terwijl het rode oppervlak snel uitbreidt onder de deskundige handen van de bestraters van Steggink Infra.

De Enschedesestraat krijgt tussen de Drienerstraat en de Langestraat een totaal ander aanzien, tot eind dit jaar wordt er gewerkt aan de metamorfose. Wandelen en fietsen op een vlakke warmrode vloer zonder opstapjes en randen, het moet allemaal knusser en aantrekkelijker worden. En shared space: voetgangers en wandelaars delen dezelfde ruimte. De theorie is dat (elektrische) fietsers hun snelheid dan zullen matigen.

Ook een stuk afwateringsgoot ligt er al. Er komen vier van zulke goten, maar de andere drie zijn bedoeld om de straat in te vullen met een fraai lijnenspel. Dat moet een speelse aanblik opleveren en het idee van een grote rode vlakte tegengaan. De werkzaamheden voltrekken zich in fases, maar de Enschedesestraat blijft bereikbaar. Uiteraard ook voor hulpdiensten en leveranciers.

Een opvallende nieuwigheid wordt de Kerktuin voor de Lambertusbasiliek. Daar komt veel groen, vooruitlopend op het vrij zetten van het kerkgebouw. Het gaat nu snel: voor de bouwvak moeten de rode klinkers er tussen De Appel en De Twee Wezen inliggen.

In juli-augustus volgt de kruising Brinkstraat-Wemenstraat. Augustus-september: Langestraat en een stukje Willemstraat. Oktober: Burg. Jansenplein. November: het horecadeel bij De Twee Wezen en Stravinsky. Volgens de planning moet de klus eind dit jaar zijn geklaard.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.