Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Recordhouder Martina loopt 200 meter op FBK Games

338324 fbkgames still

Churandy Martina komt ook dit jaar naar de FBK Games in Hengelo. Zondag 3 juni loopt hij de 200 meter, zijn specialiteit. De atleet is hierop Nederlands recordhouder én baanrecordhouder van het Fanny Blankers-Koenstadion met een tijd van 20.23 uit 2013. Na Dafne Schippers is nu ook s lands beste mannelijke sprinter vastgelegd voor de FBK Games

Churandy Martina staat al bijna 15 jaar aan de wereldtop. Zo nam hij al deel aan vier Olympische Spelen; hij heeft inmiddels zijn vizier gericht op Tokio 2020. Martina won al vaak in Hengelo. In 2008, 2013 én 2015 de 200 meter en ook al drie keer de 100 meter.
Martina kijkt uit naar de derde juni: ,,Het is altijd mooi om voor mijn eigen publiek te mogen lopen. Ik ben blij dat ik wederom op de FBK Games mag starten. Ik ga mijn best doen en hoop dat iedereen naar het stadion komt om te komen kijken.

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.