Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Pilot huiswerkbegeleiding bij C.T. Storkcollege voor kinderen uit minimagezinnen

364896 euros1 kopie

De gemeente Hengelo stelt 46.000 euro beschikbaar voor huiswerkbegeleiding aan kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven. Het gaat om een pilot die komende schooljaar 2018-2019 wordt gestart bij het C.T. Storkcollege.

Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan huiswerkbegeleiding voor leerlingen van ouders met een laag inkomen. Zij kunnen de hoge kosten van huiswerkbegeleiding vaak niet betalen waardoor het kind geen gebruik kan maken van ondersteuning als dat nodig is.

Het geld voor de huiswerkbegeleiding komt uit extra middelen die de overheid beschikbaar heeft gesteld om kinderarmoede tegen te gaan. De kosten van huiswerkbegeleiding zijn 600 euro per kind per jaar. Tijdens de pilot op het C.T. Storkcollege kunnen zeker 80 kinderen geholpen worden.

Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland gaat de huiswerkbegeleiding geven. De hulp is niet alleen bedoeld voor leerlingen op het C.T. Storkcollege. In de loop van het jaar kunnen ook leerlingen van andere scholen deelnemen. Kinderen die in aanmerking komen voor huiswerkbegeleiding worden aangemeld door de scholen zelf.

Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland kan de kosten laag houden doordat het ook financiële ondersteuning krijgt van diverse instanties, zoals de provincie Overijssel, het oranjefonds en VSB fonds.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.