Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Kunst in vensters studio Radio Hengelo TV

366321 radio kunst

HENGELO In de vensters van de studio van Radio Hengelo TV/1Twente op de hoek van de Langelermaatweg en de Slijperij hangt voortaan kunst. Zie de Vensters , heet deze reeks tentoonstellingen. Het is een uitbreiding van Zie de Vide in Schouwburg Hengelo, waaraan sinds januari 2013 verschillende Hengelose kunstenaars meewerken.

De opening van de eerste expositie is op zaterdag 8 september om 13.00 uur. Het is Hotel Romeo & Juliett van Pier van Dijk, en is te zien tot en met oktober. Er komen jaarlijks vijf tentoonstellingen, die parallel lopen met de reeks van Zie de Vide. De exposerende kunstenaars zijn leden van Kunstenaarsinitiatief 074 PK (voorheen StARTion).

Het idee voor de studio als buiten-expositieruimte ontstond vorig jaar, toen de kunstenaars Pier van Dijk en Renata de Frankrijker hier werden geïnterviewd over een expositie in het voormalige StARTion in het stationsgebouw. Hun oog viel daarbij op de bijzondere ramen van het pand, met diepe vensterbanken en witte achterwanden: heel geschikt voor tentoonstellingen.

De vensters zijn geschikt voor alle disciplines en materialen: plat en ruimtelijk werk zoals tekeningen, schilderijen, grafiek fotografie, objecten, installaties en multi-media. Een groep kunstenaars heeft in de afgelopen dagen ook de tuin stevig opgeknapt: deze is nu ook geschikt voor objecten en installaties.

Het programma ligt inmiddels vast. In september/oktober Pier van Dijk. November/december: Derya ZenginoÄlu. Januari/februari: Talya Damhuis-Meller. Maart/april: Metin Yirtici. Mei/juni: Tony Boiso.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.