Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Raadslid Wiertsema: €˜Snoeien in aanbieders jeugdzorg en Wmo in Hengelo €™

374696 radio wiert

HENGELO Raadslid Wiert Wiertsema (ProHengelo) wil het grote aantal aanbieders op het gebied van de jeugdzorg en de Wmo in Hengelo ingrijpend terugschroeven. Het zijn er nu ruim 300 en dat kan fors minder, aldus Wiertsema tijdens een politieke markt, waarbij de beleidsbegroting 2019-2022 op de agenda stond.

Wat Wiertsema betreft gaat het aantal organisaties en instellingen terug naar enkele tientallen. Het is volkomen oncontroleerbaar en onbestuurbaar geworden , constateerde hij en kondigde meteen een motie aan op de echte begrotingsvergadering, volgende maand. Want zo kan het niet langer. Hij wees er op dat veel meer gemeenten bezig zijn om in dat grote aanbod te snoeien.

Volgens Marie José Luttikholt (PvdA) kan dat echter niet zo maar. De aanbesteding van zorgaanbieders heeft namelijk in juli plaatsgevonden en daarbij gaat het om contracten met een looptijd van vier jaar. We kunnen dus niet zo maar van ze af. Wiertsema komt er in de begrotingsvergadering op terug.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.