Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Connected Brains' in de vensters van Radio Hengelo TV

378736 connected brains1

Zie de Vensters, een tentoonstellingsreeks bij 1Twente Hengelo/ Radio Hengelo TV, opent zaterdag 10 november de tentoonstelling Connected Brains van multidisciplinair kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving Derya Zenginoglu.

In haar werk Connected Brains gebruikt zij het brein als uitgangspunt. Wat gebeurt er als een op afstand bestuurbare computer voor jou gaat denken en handelen?

Derya Zenginoglu beweegt zich op het terrein van kunst, techniek en wetenschap. Ze is gefascineerd door de natuur, de mens, de micro- macrokosmos en de biotechnologie. In haar werken verbindt zij materialen en nieuwe media aan elkaar waardoor een hybride kunstvorm ontstaat. Zenginoglu fantaseert over de ontwikkelingen die de techniek maakt en filosofeert over wat dat voor de mens en zijn omgeving betekent. Ze past technologische ingrepen toe in het brein en maakt dit zichtbaar door onder meer kleur, licht en draad.

Connected Brains, een installatie van gemengde media, is tot en met zondag 6 januari 2019 24 uur per dag te bezichtigen, op de hoek van de Langelermaatweg 144 en Slijperij.
Het project 'Zie de Vensters' is in september van start gegaan met een installatie 'Hotel Romeo & Juliett van kunstenaar Pier van Dijk. Er komen jaarlijks vijf tentoonstellingen, die parallel lopen met de reeks van 'Zie de Vide' in Schouwburg Hengelo. De exposerende kunstenaars zijn leden van Kunstenaarsinitiatief 074 PK (voorheen StARTion).

Het idee voor de studio als buiten-expositieruimte ontstond in 2017, toen de kunstenaars Pier van Dijk en Renata de Frankrijker werden geïnterviewd door Radio Hengelo TV over een expositie in het voormalige StARTion in het stationsgebouw. Hun oog viel daarbij op de bijzondere ramen van het pand, met diepe vensterbanken en witte achterwanden: heel geschikt voor tentoonstellingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.