Verkeer
Stuur appje
Zoek

Theaterproducent Gerard Cornelisse 'kwartiermaker' marktplein Hengelo

383849 20181130 kwartiermaker hijschgebouw
Impressie van toekomstige hal op de markt
Beeld: West8

Hoe gaat het marktplein van Hengelo eruit zien? Welke functie krijgt de replica van het Hijschgebouw dat op het plein moet verschijnen? Theaterproducent Gerard Cornelisse heeft van het Hengelose college van B en W de opdracht gekregen om de bestaande plannen voor de markthallen van de ontwerpers van bureau West 8 vertalen naar een realistisch, financieel uitvoerbaar en haalbaar programma, passend bij Hengelo.

Cornelisse wil de weg naar het Hijschgebouw lopen met mensen die er toe doen. De theatermaker wil dat vooral samen doen. "Het moet een huis van de stad worden." Hij hoopt vooral het vertrouwen terug te winnen van inwoners.

Eind 2017 stemden Hengeloërs massaal op hun favoriete ontwerp voor de herinrichting van de Markt. Het ontwerp van West 8 voor een culturele markthal won met ruim tweederde van de stemmen. De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de oude Hengelose gebouwen, waaronder het Hijschgebouw van Stork.

Cornelisse is bekend vanwege zijn rol als producer en aanjager van het theaterspektakel STORK! Hij moet zorgen voor een plan waarmee het marktplein grote aantrekkingskracht krijgt met een invulling en programmering die bij de Hengeloërs in de smaak valt. Ruim voor 1 april 2019 moet er zicht zijn op een duurzame invulling en programmering. Ook moeten er dan partijen zijn die zich aan het plan verbinden.

De start van de bouw van het Hijschgebouw en de markthal is op zijn vroegst mogelijk vanaf 2020.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.