Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Grondprijzen in Hengelo 4 procent omhoog

388062 radio grondprijs

HENGELO De grondprijzen in de gemeente Hengelo stijgen volgend jaar gemiddeld met 4 procent. De nieuwe notitie grondprijzen constateert dat zowel de kavelprijzen voor nieuwbouwwoningen als de bouwkosten hard zijn gestegen. Als die trend zou worden doorgetrokken, zouden de kavelprijzen met zo n 10 procent kunnen stijgen. Maar het doorvoeren van zo n prijsstijging is niet verantwoord, aldus de notitie, waarmee het college van B en W heeft ingestemd. Daarom dus 4 procent erbij, net zoals in Enschede.

Zodoende gaat de bouwkavelprijs van een vierkante meter grond in Dalmeden in 2019 omhoog van 340 naar 353,60 euro, mits de kavel niet groter dan 500 vierkante meter is. Want hoe groter de kavel, hoe lager de meterprijs. In Broek Oost gaat de kavelprijs omhoog van 290 naar 300 euro per vierkante meter. Bouwen aan de Marskant gaat het meest kosten: 359 euro per vierkante meter.

De grondprijzen van bedrijventerreinen blijven gelijk. Het duurst is het gezondheidspark, daar kost een vierkante meter grond tussen de 200 en 220 euro. Bij snippergroen komt er wél 4 procent bij: een stukje gemeentegrond overnemen voor een grotere tuin gaat 82 euro per vierkante meter kosten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.