Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kruising klaar, terrassen staan er weer

410390 radio centrum 1

HENGELO De kruising Wemenstraat/Enschedesestraat/Brinkstraat is weer open, en dat is twee weken eerder dan gepland. Oorzaak: het mooie weer, daardoor kon er flink worden doorgewerkt.

De afspraak met de horeca was dat het kruispunt voor Koningsdag gereed zou zijn. Dat is dus wat eerder geworden, de horecazaken hebben de terrassen meteen al weer teruggezet. Ook de nieuwe beplanting in de kerktuin voor de Lambertus zit er vrijwel compleet in. Dit groene vak is voor Pasen helemaal af.

De aannemer is nu nog bezig met de bestrating van het stuk tussen de kruising Wemenstraat en Hotel Nationaal. Ook worden er nog andere afrondende werkzaamheden uitgevoerd: vóór Koningsdag is dat gereed.

De herinrichting wordt voltooid met de reconstructie van het gebied tussen het Burg. Jansenplein en de Deldenerstraat. Het plein is sinds halverwege maart vanaf Hotel Nationaal afgesloten tot aan de kruising met de Willemstraat. De aannemer is daar bezig met rioleringswerkzaamheden.

Vanaf eind april wordt de Langestraat helemaal afgesloten, tot aan de kruising met de Deldenerstraat. Ook de Willemstraat wordt heringericht. In het derde kwartaal van dit jaar is de klus geklaard.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.