Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

De Deldenerstraat gaat op de schop

417088 deldenerstraat

De Deldenerstraat wordt na de zomervakantie onder handen genomen. De riolering is aan vervanging toe. Tegelijkertijd wordt de inrichting van de straat aangepakt en komt er meer groen. De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd en gaan een jaar duren.

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Enschedesestraat/Langestraat. In de zomer worden deze werkzaamheden afgerond. Aansluitend gaat de gemeente aan de slag met de Deldenerstraat, vanaf de Langestraat tot de kruising met de Bornsestraat / Oldenzaalsestraat. Zo kan alle openbare ruimte rondom het stadhuis en het nieuwe stadskantoor in één keer worden opgeleverd, zodat er maar één keer overlast is.

Na deze fase wordt het deel van de Geerdinksweg/ Weideweg tot de Tuindorpstraat begin 2020 aangepakt. Het derde kwartaal van 2020 volgt het traject Tuindorpstraat tot de Langestraat, inclusief Mitchamplein. In maart is het voorlopig ontwerp voor deze fase van de Deldenerstraat gepresenteerd aan omwonenden en ondernemers. Hieruit zijn een beperkt aantal reacties gekomen die, waar mogelijk, worden verwerkt in het definitieve ontwerp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.