Hengelo

Kinderinvasie bij de zomerspelen in Wijkcentrum De Tempel

Voor sommige kinderen is het allemaal erg spannend. Ze schuifelen schoorvoetend, aan de hand van een broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje of buurtgenootje, naar binnen. Anderen rennen meteen joelend de grote zaal van wijkcentrum De Tempel in De Kasbah binnen. Maar hoe bleu of rebels ook, na hartelijk welkom te zijn geheten door de vrijwilligers van de zomerspelen, bouwen ze gebroederlijk naast elkaar zo hoog mogelijke torens van papier en schuifelen ze later buiten samen op kranten het grote grasveld over. Wat een lol, en dat zonder Game Boy!

428919 zomerspelende Tempelstill
Invasie
Voor de vrijwilligers was het best wel spannend vanmorgen: hoeveel kinderen zouden er op de eerste ochtend afkomen? Er hadden zich van tevoren twee kinderen aangemeld maar ook weer afgemeld. Om 10 voor 10 was er nog niemand, even later stonden er 38 kinderen in de rij voor de ingang van De Tempel. Pieter Meertens, de voorzitter van het bestuur van De Tempel, denkt dat het door Facebook en mond-op-mond-reclame komt. Het geldkistje rinkelt elke keer als er weer 50 cent ingegooid wordt. Want voor dit luttele bedrag zijn de buurtkinderen anderhalf uur onder de pannen.

De Game Boy kan wel in de kast
Jam Willem Heuten, penningmeester van De Tempel, laat zien dat kinderen zich nog echt wel zonder de laptop en de Game Boy kunnen vermaken. Oud-Hollandse spelletjes blijven leuk. Het is lachen gieren brullen als de kinderen op krantenpapier het grote grasveld bij De Tempel over schuifelen. Emily heeft het goed bekeken: ze schuifelt niet op de kranten naar de overkant maar legt ze voorzichtig één voor één voor zich neer. Zo scheuren ze niet. Maar ze waaien wel weg als je niet oppast. Dus: opperste concentratie!

Een natje en een droogje
Het inwendige kind wil ook wat natuurlijk. Het is even improviseren omdat ze er met de benen uithangen, maar er is al snel een tweede gasstel voor de pannenkoeken geregeld en aan de bar is het rap ranja tanken geblazen. Moe maar voldaan ploffen de kinderen buiten voor De Tempel neer. De eerste ochtend van de zomerspelen in De Tempel 2019 mag de geschiedenisboeken in gaan als een groot succes.

Wat een circus
Ook voor morgen en voor donderdag staan er zowel 's ochtends als 's middags weer leuke activiteiten op het programma. Morgen staat alles in het teken van het circus. Er wordt 's ochtends van alles voorbereid, 's middags wordt er geschminkt en komt er een heuse uitvoering. Donderdag staat de ochtend in het teken van zandkastelen en 3D-dingen en 's middags is er een zeskamp. Op de Facebook-pagina van Wijkcentrum De Tempel vind je meer informatie.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.