Hengelo

Hengelose organisaties vragen aandacht voor eenzaamheid

De gehele week van 25 september tot en met 3 oktober slaan Wijkracht, de Waterstaatskerk, FBK Games en Bibliotheek Hengelo de handen in één om een aandacht te vragen voor eenzaamheid.

433305 marktplein
De organisaties vinden het belangrijk om samen tegen eenzaamheid op te staan. "Ieder mens heeft het nodig om gezien te worden en om samen iets te ondernemen. Voor iedereen is die frequentie iets samen te doen anders, maar nodig hebben we het allemaal. Wanneer dit samenkomen niet lukt ontstaat er eenzaamheid."

De Hengelose organisatie proberen met diverse programma's iedereen in de samenleving te bereiken en uit te nodigen om alleen of samen er op uit te gaan. Zo nodigt de FBK Games mensen uit om mee te doen aan een wandeling op 30 september en op 3 oktober wordt er een lunch georganiseerd in de Waterstaatskerk.

Bibliotheek Hengelo deelt op 25 september van 10:00 - 13:00 uur rozen uit op de markt tegen eenzaamheid. Ook wordt in deze week een start gemaakt met het optekenen van verhalen van Hengeloërs die na een periode van eenzaamheid weer meer kleur in hun leven ervaren. Met jongeren wordt een workshop verzorgd om een âLoesjeâ- poster te maken.

Meer weten over de activiteiten? Kijk dan op www.bibliotheekhengelo.nl of bel Wijkracht: 088-9455722.