Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

KHN Hengelo: "Rookruimtes horeca per direct verbieden is te abrupt besluit"

434867 20190928 roken horeca screenshot

Berto Mulder, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Hengelo, vindt het besluit dat rookruimtes in de horeca per direct zijn verboden en te abrupt besluit.


Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Deze uitspraak heeft de Hoge Raad vandaan gedaan. Sinds de ingang van het rookverbod in juli 2008 waren rookruimtes de enige plek waar rokers hun sigaret mochten opsteken. De CAN (Clean Air Nederland) spande een proces aan tegen de staat om deze ruimtes te verbieden.

Berto Mulder, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Hengelo, vindt het een abrupt besluit. Het zou ingaan in juli 2020, maar ze hebben het gelijk ingevoerd, het CAN overziet volgens mij niet de gevolgen. Mulder maakt zich zorgen over discotheken waar veel rokende bezoekers komen. Wanneer 800 man s nachts de straat op zou gaan om te roken, ben ik wel nieuwsgierig hoe de buurt hierop reageert. De overheid veroorzaakt volgens de ondernemer op deze manier zijn eigen overlast. Het vervelende is dat als dit gebeurt, de horecaondernemer dit weer op zijn brood krijgt, want die zorgt dan voor de overlast.

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) laat weten dat controles of het verbod wordt nageleefd, nog even worden uitgesteld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.