Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Club van de Week: De Slinger Hengelo

435091 IMG 2552 1

De Slinger Hengelo is een stichting die zich inzet voor de Hengelose samenleving door bedrijven in contact te brengen met maatschappelijke organisaties. Het doel is het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid door een brug te slaan tussen bedrijven en behoeften uit de samenleving.


Door Gerda Minkjan

HENGELO - De Slingerbeurs is al meer dan tien jaar het bekendste onderdeel van De Slinger Hengelo. Tijdens de beurs, die in 2020 plaatsvindt op vrijdag 13 maart, worden 'live' partijen gematcht. Voorzitter Frank Kerckhaert laat enthousiast een waaier zien waar een groot aantal matches opstaan. "Kijk, bovenaan staan de vragen en onderaan zie je met wie de match is gemaakt. Stichting de Zonnebloem Hasseler Es/Slangenbeek vroeg bijvoorbeeld begeleiding bij een dagactiviteit en Twence heeft voor vijftien rolstoelgebruikers een rondleiding georganiseerd."

Projectleider Lidy Noorman vraagt aandacht voor de programmalijn EntreeMakers. "De Slinger zoekt voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, bedrijven die deze jongeren willen plaatsen. Wij vragen hen hun deuren te openen vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij die bedrijven vindt deze doelgroep een stageplaats en / of werkplek."

De Slingerbeurs en EntreeMakers zijn niet de enige programmalijnen. MatchMakers heeft onlangs een eerste bijdrage kunnen leveren aan het hondenlosloopveld aan de Geerdinksweg. Bij complexe hulpvragen verbindt het team van de MatchMakers diverse partijen met elkaar. Op die manier heeft De Slinger een aantal attributen voor dit hondenlosloopveld kunnen regelen.

Nieuw is ook de Slingermarkt voor vrijwilligers. Dat is een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk voor de Hengelose gemeenschap. Vragers en aanbieders kunnen zich online aanmelden voor éénmalige klussen of evenementen. De Slinger Hengelo heeft dankzij de inzet van het bedrijfsleven al vele mooie matches gerealiseerd.

Wil je als bedrijf of vrijwilliger je steentje bijdragen aan de Hengelose samenleving, neem dan contact op via: [email protected] of bel met 074-2490257.

Ook Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.