Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bewoners Nijverheid tegen sloop huurwoningen

438257 323353 mariastraat1
Deze woningen staan op de nominatie om gesloopt te worden.
Beeld: 1Twente

Ruim 80% van de bewoners in de Nijverheid is tegen de sloopplannen van Welbions. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête die ze hebben aangeboden aan hun verhuurder. Welbions is bereid de enquêteresultaten te bestuderen en zal daarna met een gepaste reactie komen, al is de verhuurder al jaren op de hoogte van de wensen van de bewoners. Plannen voor de sloop schoten ook in het verkeerde keelgat van de SP-fractie. Die wilde in 2018 al dat Welbions haar aangekondigde plannen onmiddellijk zou stoppen. De partij vindt dat de sloop haaks staat op prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporatie heeft gemaakt.

Het gaat om de huurders van de 107 woningen in de Mariastraat, Geerdinksweg, Krabbenbosweg en Wilderinkstraat. De bewonersenquête is gehouden om duidelijkheid te scheppen over de woonwensen van de huurders van deze woningen en is mede uitgevoerd door de SP Hengelo. Bewoners vrezen dat hun huizen vanwege dat het project Nijverheid Aardgasvrij moeten wijken om zo gasloze woningen te kunnen bouwen.

De bewoners willen dat Welbions hun woonwensen respecteert, inzet op renovatie en de betaalde huur van de afgelopen tientallen jaren daarvoor besteedt, in plaats van sloop en 'nieuwbouw voor mensen met meer centen'. Bewoonster Riet Kerstens: "Prachtig zo'n project, maar wij willen gewoon simpele verbeteringen als een nieuwe keuken en isolatie van onze woningen. Dat hoeft niet met driedubbel glas. Voor ons is dubbel glas voldoende en simpele maatregelen tegen vocht en tocht. Wij gaan niet wonen in gasloze huizen, omdat we daar alleen maar voor veel hogere huren dan 450 euro per maand in kunnen wonen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.