Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Mercado Hengelo, nieuw plan voor markthal op Hengelo's marktplein

440222 mercado hengelo

Een groener Hengelo's marktplein, maar dan mét een markthal in de sfeer markthallen van uit andere Europese steden, daarvoor wil een nieuwe beweging die zich 'de Marktmakers' noemt, gaan inzetten. De naam van het plan: Mercado Hengelo. Het moet volgens de initiatiefnemers een duurzame en permanente markthal worden met een industriële uitstraling met als basis de markt, maar met volop ruimte voor kunst en cultuur.


Op de flyer die initiatiefnemers hebben gedrukt is een foto zichtbaar van het ontwerp van West8, het plan dat deze zomer door het college van tafel is geveegd, omdat de uitvoering te duur bleek te zijn. Of een markthal alsnog een optie is, dat zal volgend jaar rond de zomer blijken, als er een nieuw plan voor het marktplein op tafel moet liggen. Om dat te realiseren wil het college van Hengelo straks zoveel mogelijk inwoners betrekken en ideeën verzamelen dat moet leiden tot een plan met een breed draagvlak.

De Marktmakers zijn van mening dat Mercado Hengelo de stad weer op de kaart zet. "Het gaat er om om de binnenstad een functie te geven die past bij Hengelo. We willen hiermee de economie stimuleren, bezoekersaantallen verhogen en een culturele verrijking bieden." De nieuwe beweging noemt zich een open positieve groep, waarbij iedereen zich kan aansluiten. Er is inmiddels een Facebook-groep die al tientallen leden telt, mede opgezet door raadslid Herbert Capelle van ProHengelo, de partij die voorstander is van een markthal op de markt.

"Hengelo heeft al heel erg lang een marktfunctie, alleen is deze de laatste jaren, vooral op de woensdag, wat gekrompen. Dit plan moet Hengelo op een culturele manier als marktstad en als winkelstad reanimeren. De gewone warenmarkt op woensdag en zaterdag gaat gewoon verder in en rondom de nieuwe markthal, de Mercado Hengelo. Wij hebben hiervoor inmiddels enkele marktkoopmensen gesproken en zij blijken over het algemeen erg enthousiast over dit plan."

Facebookpagina: Mercado Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.