Hengelo

Club van de Week: Atletiekvereniging MPM

Atletiekvereniging MPM heeft voor iedereen wel iets; van hardlopen tot hoogspringen, van verspringen tot kogelstoten. Het is een sportieve en gezellige club met heel veel mogelijkheden, waarbij plezier voorop staat. Er wordt in het prachtige Fanny Blankers Koen-stadion getraind en niet alleen de trainer traint. De atleten, van jong tot oud, helpen elkaar zelf ook om beter te worden.

440388 IMG 2705

HENGELO - Aiko Staudt is trainer, kartrekker en bestuurslid van Atletiekvereniging MPM en voorzitter van de commissie communicatie en sponsoring. Hij heeft ook een eigen discuswerkgroep. De vereniging heeft samen met speciaal onderwijs-scholen als 't Iemenschoer en De Korhoen en Special Heroes een G-atletiekgroep opgezet voor alle jeugdleden die een iets uitgebreidere gebruiksaanwijzing hebben. Wat hij heel mooi vindt om te doen is het werken met kinderen met autisme. "Dan bouwen we bijvoorbeeld eerst een kasteel in de verspringbak en springen er daarna overheen."

Koen Wiggers traint de verspringertjes. Keer op keer proberen ze zo ver mogelijk in de verspringbak te springen. Eerst normaal, later moeten ze ook nog over een lage horde springen. Naast het trainen van de jongens en meisjes is Koen ook erg druk met het aanharken van het zand, want er worden diepe kuilen in gesprongen. Aan het eind van de training moeten de pupillen het zand uit hun schoenen weer terug gooien in de zandbak. "Anders raakt de bak wel heel snel leeg," lacht hij. Bij MPM hengelo staan gepassioneerde en gediplomeerde trainers klaar om samen het beste uit de sporters te halen.

Trainer Lars van Pluym verwoordt het clubgevoel heel mooi: "Je wilt atleten individueel verbeteren maar je doet het samen. Dat geeft iedereen heel veel voldoening. Ik ben trots op de lachende gezichten." Lars is zelf op zijn 16de begonnen bij de vereniging en is al vanaf zijn 17de trainer. Hij is gespecialiseerd in hoogspringen. "Kijk rustig eens op onze website, word lid en haal ook het beste uit jezelf."

Meer weten? Kijk op mpmhengelo.nl

WIl jouw vereniging ook Club van de Week worden? Schrijf dan in via hengelo.1twente.nl