Hengelo

VVD wil verplichte tegenprestatie in Hengelo

De Hengelose VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de tegenprestatie in Hengelo. Staatssecretaris van Ark wil de tegenprestatie verplichten in de gemeenten, omdat deze volgens haar niet strikt wordt nageleefd. Het is aan de gemeenten om te bepalen hoe zij de tegenprestatie willen inrichten.

De VVD-fractie vindt een tegenprestatie gewenst om mensen met een bijstandsuitkering te laten participeren in de samenleving en wil weten hoeveel mensen in Hengelo vrijwilligerswerk doen of andere maatschappelijke werkzaamheden.

De tegenprestatie is onderdeel van het coalitieakkoord. De VVD is benieuwd hoe er in Hengelo vormgegeven wordt aan de tegenprestatie en waar organisaties zich kunnen aanmelden met de vraag om vrijwilligers. VVD- raadslid Cynthia van der Zweth: âDit kan op vele manieren zoals het voorlezen van boeken, wandelen met ouderen of helpen bij de plaatselijke kinderboerderij. Als raadslid ga ik niet bepalen wie waar moet werken. We hebben te maken met maatwerk en we moeten kijken waar iemand zijn kracht ligt. Hoe mooi is het om wat terug te doen voor de samenleving.â


Foto: Cynthia Zweth
Bron: Gemeente Hengelo

444019 zwethmaijercynthia
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.