Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Plan voor ophalen grofvuil in de wijk

444193 438129 371241 afvalbak1 2 2

De gemeente moet volgend jaar grofvuil ophalen in de wijken. Met dat voorstel komt wethouder Bas van Wakeren. Het idee is dat bewoners in de wijk op gezette tijden hun grofvuil kwijt kunnen in een soort 'mini-milieupark'. Mensen hoeven op deze manier niet meer naar het Milieupark aan de Wegtersweg. De gemeente wil op deze manier afvaldump in openbare ruimtes tegengaan en het mensen makkelijker maken om van hun grofvuil af te komen. Van Wakeren komt met het voorstel tegemoet aan een wens van de gemeenteraad. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt.

De kosten van dit ophaalsysteem worden geschat op 150.000 euro. Of bewoners moeten gaan betalen voor deze extra dienst is nog onduidelijk. Het idee om het afvaltarief met 25 cent per klik te verlagen heeft het niet gehaald. Volgens de gemeenteraad was dit voorstel in strijd met het principe dat 'de vervuiler betaalt'.
Van Wakeren stelt nu voor om het vaste tarief met 4 euro te verlagen zodat alle huishoudens ervan kunnen profiteren. Dinsdag 17 december buigt de gemeenteraad zich over nieuwe afvalvoorstellen.

Bron: Tubantia
Foto: Radio Hengelo TV
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.