Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Lokaal Hengelo gaat verder met twee zetels

444331 443568 I109000100 00 32 20 Still001 1

Leo Janssen keert niet terug bij Lokaal Hengelo maar gaat verder als onafhankelijk raadslid. Lokaal Hengelo gaat verder met twee zetels.

In een persverklaring laat de partij weten: 'We betreuren de hele gang van zaken en zijn van mening dat ons geen blaam treft. We spreken de hoop en wens uit dat wat er allemaal is gebeurd, achter ons kunnen laten. We willen met vertrouwen en op een respectvolle manier kunnen samenwerken in de raad en daarbuiten. Van beide kanten is die intentie uitgesproken. We gaan door op de ingeslagen weg om de Hengelose inwoners zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en het vertrouwen wat in ons gesteld is door een groeiend aantal leden waar te maken.'

Afgelopen week kwam Lokaal Hengelo in het nieuws doordat er onduidelijkheid was ontstaan over de terugkomst van Janssen. Die liet zelf via de media weten terug te keren in de raad. Het partijbestuur reageerde verbolgen op dit nieuws in het programma Hengeloos Peil en zei niet op de hoogte te zijn gebracht door Janssen. Het bestuur dreigde hem vervolgens te royeren als hij niet vrijwillig afstand zou doen van zijn raadszetel. William ter Beek, voorzitter van LokaalHengelo, sprak woensdag nog de hoop uit dat het goed zou komen, maar hij had toen al niet de verwachting dat Janssen af zou zien van zijn raadszetel.

Leo Janssen wordt op 17 december beëdigd als gemeenteraadslid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.