Hengelo

Woningen Bataafse Kamp midden 2020 in de verkoop

De woningen die gerealiseerd worden in De Bataafse Kamp gaan naar verwachting halverwege 2020 in de verkoop. Dit laat de projectontwikkelaar weten. Het voormalige schoolgebouw wordt verbouwd tot wooncomplex met 38 woningen in het hogere segment, waaronder loftwoningen, maisonnettes, appartementen en penthouses.

445336 417415 Bataafse Kamp1
Het plan voor de De Bataafse Kamp werd vorig jaar bekend gemaakt. Sinds de zomer is het stil rondom de transformatie van Bataafse Kamp. Op dit moment is de bouwcombinatie Nijhuis Bouw B.V. â HK2 samen met architect Space & Matter en landschapsarchitect Niek Roozen aan het werk om de indelingen van gebouw en park verder uit te werken.

"Er is veel overleg met gemeente en andere belanghebbenden om keuzes te maken omtrent diverse aspecten die bij het transformeren van belang zijn. We zijn daarnaast bezig met onderzoeken die gedaan moeten worden in voorbereiding op de diverse vergunningen die aangevraagd worden. Deze voorbereidingen kosten tijd en wij hopen midden 2020 te kunnen starten met de verkoop van de appartementen, stadsvillaâs en penthouses."

"De oude sfeer van de school blijft zoveel mogelijk gehandhaafd," zei Hans Kloosterman van de bouwcombinatie eerder dit jaar. âDe trappenhuizen blijven bewaard evenals de hele structuur van het gebouw. Je kunt straks de oude school nog voelen.â Aan de kant van de Drienerstraat komt nog een onderdoorgang naar het park. De projectontwikkelaar zegt enorm uit te kijken naar 2020. "Wat ons betreft wordt 2020 een prachtig jaar waarin wij met volle kracht door gaan om de transformatie van Bataafse Kamp mogelijk te maken."

Artikel: Luxe appartementen, maisonnettes en penthouses in De Bataafse Kamp