Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gemeente treft maatregelen voor rustige jaarwisseling

445687 94532 vuurwerk

De gemeente neemt ook deze jaarwisseling maatregelen om schade en overlast door vuurwerk te voorkomen. Vuilnisbakken worden weggehaald, parkeermeters krijgen een kap en gebouwen worden geïnspecteerd. Afdeling Regulering en Toezicht is extra alert op vuurwerkoverlast.De gemeente voorziet alle parkeerautomaten op straat van een kap tijdens de jaarwisseling. Dat gebeurt op oudejaarsavond dinsdag 31 december tussen 19.00 en 21.00 uur. Op donderdag 2 januari voor 09.00 uur worden deze kappen weer verwijderd.AfvalbakkenMedewerkers van Gildebor halen in de dagen voor de jaarwisseling binnen de bebouwde kom alle binnenbakken uit de vuilnisbakken. Ook sluiten ze alle hondenpoepbakken af. In het buitengebied worden alle vuilnisbakken weggehaald. Dus wilt u in deze periode afval of hondenpoep kwijt, neem het dan mee naar huis en gooi het in uw eigen afvalbak.De vuilnisbakken bij de winkelcentra blijven het langst in gebruik en worden als eerste weer teruggeplaatst. Gildebor begint donderdag 2 januari met het terugplaatsen van de bakken.Gemeentelijke gebouwenMedewerkers van de gemeente inspecteren voor de jaarwisseling alle gemeentelijke gebouwen op eventueel openstaande ramen of brandbaar materiaal in de directe omgeving van het gebouw. Scholen zijn op de hoogte gebracht door een brief van de gemeente en zetten vuilcontainers binnen, halen kerstbomen weg en sluiten ramen en deuren goed af.Handhaving op overlast en overtredingenDe afdeling Regulering en Toezicht handhaaft rond de jaarwisseling op overlast rondom het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Afsteken mag op oudejaarsdag van 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur. De politie handhaaft op het afsteken van illegaal vuurwerk en carbid. Regulering en Toezicht en de politie verwijzen minderjarigen voor vuurwerkovertredingen in eerste instantie door naar Bureau Halt als dit nodig is. Regulering en Toezicht reageert op meldingen van inwoners, maar richt de aandacht ook op zogenoemde hotspots, zoals schoolpleinen en tunnels.Overlast meldenWilt u overlast melden, dan kunt u op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.30 uur bellen met de gemeente via telefoon 14074 of een melding doen via de BuiterBeter app, of met de politie via 0900 - 8844. Bij dringende noodzaak moet u 112 bellen.Let op: op dinsdag 31 december is de gemeente tot 12.00 uur bereikbaar via 14074. Wilt u op de 31e na dit tijdstip vuurwerkoverlast melden, neem dan contact op met de politie.

De gemeente voorziet alle parkeerautomaten op straat van een kap tijdens de jaarwisseling. Dat gebeurt op oudejaarsavond dinsdag 31 december tussen 19.00 en 21.00 uur. Op donderdag 2 januari voor 09.00 uur worden deze kappen weer verwijderd.

Afvalbakken

Medewerkers van Gildebor halen in de dagen voor de jaarwisseling binnen de bebouwde kom alle binnenbakken uit de vuilnisbakken. Ook sluiten ze alle hondenpoepbakken af. In het buitengebied worden alle vuilnisbakken weggehaald. Dus wilt u in deze periode afval of hondenpoep kwijt, neem het dan mee naar huis en gooi het in uw eigen afvalbak.

De vuilnisbakken bij de winkelcentra blijven het langst in gebruik en worden als eerste weer teruggeplaatst. Gildebor begint donderdag 2 januari met het terugplaatsen van de bakken.

Gemeentelijke gebouwen

Medewerkers van de gemeente inspecteren voor de jaarwisseling alle gemeentelijke gebouwen op eventueel openstaande ramen of brandbaar materiaal in de directe omgeving van het gebouw. Scholen zijn op de hoogte gebracht door een brief van de gemeente en zetten vuilcontainers binnen, halen kerstbomen weg en sluiten ramen en deuren goed af.

Handhaving op overlast en overtredingen

De afdeling Regulering en Toezicht handhaaft rond de jaarwisseling op overlast rondom het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Afsteken mag op oudejaarsdag van 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur. De politie handhaaft op het afsteken van illegaal vuurwerk en carbid. Regulering en Toezicht en de politie verwijzen minderjarigen voor vuurwerkovertredingen in eerste instantie door naar Bureau Halt als dit nodig is. Regulering en Toezicht reageert op meldingen van inwoners, maar richt de aandacht ook op zogenoemde hotspots, zoals schoolpleinen en tunnels.

Overlast melden

Wilt u overlast melden, dan kunt u op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.30 uur bellen met de gemeente via telefoon 14074 of een melding doen via de BuiterBeter app, of met de politie via 0900 - 8844. Bij dringende noodzaak moet u 112 bellen.

Let op: op dinsdag 31 december is de gemeente tot 12.00 uur bereikbaar via 14074. Wilt u op de 31e na dit tijdstip vuurwerkoverlast melden, neem dan contact op met de politie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.