Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hoogbouw krijgt geen speciaal GFT-afvalpunt

Er komt geen speciaal GFT afvalpunt voor mensen die in de hoogbouw wonen. Dat antwoordt het college van B en W in een brief aan de PVV Hengelo.

Meer betalen voor GFT-afval
De partij stelde in juli 2019 raadsvragen aan het College van B en W over waarom mensen die in hoogbouw wonen geen GFT- afval hoeven te scheiden en vroeg of er een GFT-afvalpunt kon komen. Doordat bewoners hun afval van groente en fruit maar ook van bloemen planten niet kunnen scheiden, moeten ze dit in de ondergrondse container gooien. Hierdoor hebben ze meer restafval en moeten ze ook meer betalen.


Voedselfiets
Het college heeft op 7 januari jl. geantwoord dat er voor 1999 het GFT-afval bij hoogbouw gescheiden werd ingezameld. Echter, de kwaliteit hiervan was zo slecht dat met de gescheiden inzameling is gestopt. Landelijk is er vooralsnog geen adequate oplossing voor de inzameling van GFT-afval bij hoogbouw gevonden. In Hengelo is een kleinschalige proef gestart met de voedselfiets. Bij een aantal hoogbouwlocaties worden drie keer week etensresten ingezameld. Het college wil deze proef de komende jaren voortzetten en geen speciaal GFT-afvalpunt realiseren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.