Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose komt in BinnensteBuiten

447685 Screenshot 2020 01 16 at 155826

Kasbah-bewoonster Gerda Minkjan laat a.s. maandag haar woning zien in het populaire KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Gerda is zelf vrijwilligster bij Radio Hengelo TV en kent het klappen van de zweep nu wel een beetje. "Toch is het heel raar om opeens aan de andere kant van die camera te staan."

Een mooi portret

"Ik dacht: ze filmen de Kasbah, mijn huis en mijn spullen, en daar vertel ik iets over. Klaar. Maar uiteindelijk is het een portret van mijzelf geworden." Deze aflevering werd geregisseerd door oud-Kasbah-bewoner Niek Bouman. "Die ging echt een stapje verder dan: "Wat is dit en waarom vind je dit mooi?" Ik hoorde mezelf daardoor soms dingen zeggen waarvan ik dacht: "Geniaal Niek! Zo ben ik dus." En mijn huis illustreert dat."

Nalatenschap

"Ik ben zelf meestal degene die foto's maakt of filmpjes, maar ik sta zelf bijna nooit ergens op. Dus ik dacht: "Goh, als ik dood ga is dit er voor mijn kinderen en kleinkinderen." En voor Hengelo is dit ook leuk. De Kasbah is nog niet zo lang een monument. Ik ben de architectuur van Piet Blom nog meer gaan waarderen nu ik hier weer woon. Het complex zit echt heel goed in elkaar." Nou, allemaal kijken dus a.s. maandagavond 20 januari! BinnensteBuiten wordt om 18.45 uur op NPO2 uitgezonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.