Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Expositie Toekomstdenken bij Oyfo Kunst en Techniek

449390 thumbnail Uitnodiging Toekomstdenken Expositie 1

Op zaterdag 8 februari om 16.00 uur wordt bij Oyfo Kunst & Techniek, Zaal Zuid Kunstpodium de expositie Toekomstdenken geopend. De expositie is daarna te zien van 9 februari t/m 7 maart. Iedereen is van harte welkom de opening bij te wonen. De expositie wordt geopend door directeur Lous Kerkhof, directeur Oyfo Kunst & Techniek en Rudy Simon, één van de boegbeelden van het project. De expositie daagt kunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich te verdiepen en crossovers aan te gaan. Hoe vertaal je toekomstideeën, dromen, verwachtingen, utopieën of dystopieën in een kunstwerk? Overijsselse kunstenaars nemen het publiek mee in hun verbeelding van dit thema in een expositie met ca. 100 kunstwerken, waaronder street art, tekeningen, objecten, installaties, schilderijen, foto s, verzen en film.Toekomstdenken is een samenwerkingsproject in Overijssel en Drenthe en bestaat uit exposities, workshops, lezingen, verdiepingsdagen en masterclasses. Aan het project zijn in beide provincies vijf boegbeelden verbonden, kunstenaars met een inspirerende beroepspraktijk, die het project ondersteunen en begeleiden. De boegbeelden in Overijssel zijn: Marieke de Jong, Patrick Mangnus, Rudy Simon, Susanne Maria Wolf, TamTam Objektentheater. Zij nemen deel aan de expositie in Zaal Zuid kunstpodium. Naar aanleiding van de tentoonstelling worden door publiek en boegbeelden 9 kunstenaars geselecteerd en uitgenodigd deel te nemen aan een vervolgtraject met Masterclasses.De bekendmaking van de genomineerden is op 7 maart om 16.30 uur. De parallelle expositie van Drentse kunstenaars opent op 15 februari in CBK Emmen en loopt tot en met 29 maart.

De expositie daagt kunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich te verdiepen en crossovers aan te gaan. Hoe vertaal je toekomstideeën, dromen, verwachtingen, utopieën of dystopieën in een kunstwerk? Overijsselse kunstenaars nemen het publiek mee in hun verbeelding van dit thema in een expositie met ca. 100 kunstwerken, waaronder street art, tekeningen, objecten, installaties, schilderijen, foto s, verzen en film.

Toekomstdenken is een samenwerkingsproject in Overijssel en Drenthe en bestaat uit exposities, workshops, lezingen, verdiepingsdagen en masterclasses. Aan het project zijn in beide provincies vijf boegbeelden verbonden, kunstenaars met een inspirerende beroepspraktijk, die het project ondersteunen en begeleiden. De boegbeelden in Overijssel zijn: Marieke de Jong, Patrick Mangnus, Rudy Simon, Susanne Maria Wolf, TamTam Objektentheater. Zij nemen deel aan de expositie in Zaal Zuid kunstpodium. Naar aanleiding van de tentoonstelling worden door publiek en boegbeelden 9 kunstenaars geselecteerd en uitgenodigd deel te nemen aan een vervolgtraject met Masterclasses.

De bekendmaking van de genomineerden is op 7 maart om 16.30 uur. De parallelle expositie van Drentse kunstenaars opent op 15 februari in CBK Emmen en loopt tot en met 29 maart.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.