Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO: H.O.V. Altijd Dorst hoopt op nieuwe locatie

451124 Afbeelding1 2020 08 29 004726

De carnavalsvereniging H.O.V. Altijd Dorst is drukbezig met de laatste voorbereidingen voor de verlichte optocht van Tubbergen vrijdagavond 21 februari.

Op straat
Wegens ruimte gebrek besluit de verenging dit jaar niet verschijnen met een eigen gebouwde wagen, maar een gekochte. Twee jaar lang heeft de vereniging op straat gestaan. In verband met de aanleg van Hart van Zuid moest de verenging weg. Hierdoor is de wagenbouw uitgedund. Gelukkig zijn er veel nieuwe mensen bij gekomen , vertelt wagenbouwer Ruud Kolkhuis Tanke van H.O.V. Altijd Dorst. De gekochte wagen komt uit Venlo en is opnieuw geschilderd, bij geplakt en heeft wat kleine technische reparaties ondergaan. Het thema van de wagen is de middeleeuwen.

Nieuw pand
Samen met vijf andere carnavalsvereniging in Hengelo is de H.O.V. Altijd Dorst druk bezig om een eigen hal te kunnen bouwen. Kolkhuis Tanke: Het wachten is alleen nog op het jawoord van de gemeente . Het voor ogen pand is oud en zit achter bij het bedrijf Raab Karcher. Als het goed is wordt het pand gesloopt en komt er een nieuw pand voor in de plaats. Momenteel zit de duivenvereniging op deze plek. Wellicht is het misschien in de toekomst mogelijk gezamenlijk het pand te delen.

Zuipfeest
In veel ogen is carnaval een zuipfeest. Carnaval is gewoon een super gezellig feest en je kunt je creativiteit erin kwijt. Vooral leden van een carnavalsvereniging zijn erg fanatiek bij het bouwen van een wagen. Het hele jaar ben je er druk mee. Je begint met schetsen, dan een tekening maken en noem maar op. Carnaval doe je samen, samen auw-hoeren en ja ook samen bier drinken aldus Kolkhuis Tanke.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.