Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO Groen Licht voor Twentse lichtparade en gezinscarnavalsoptocht

451136 323630 20180210 carnavalsoptocht final Clip 2020 08 29 004724 1

De verwachte storm Ellen vormt geen bedreigende reden voor de Lichtparade en gezinscarnavalsoptocht dit weekend. Dat laat Erwin Leis van de Stichting Stadserf Carnaval Hengelo weten. Aan het begin van de week waren de vooruitzichten nog somber. Donderdagmiddag werd de knoop doorgehakt door de veiligheidsbepalers van de gemeente onder leiding van loco-burgemeester Bas van Wakeren.

Verkeers- en veiligheidsplan

Voorzitter Leis: Volgens mij was het een storm in een glas water. De storm met de naam Ellen komt volgens de laatste weervoorspellingen pas zondag of maandag. Hengelo ontspringt dan net de dans. Desalniettemin is de voorzitter wel opgelucht door het fiat van de gemeente: Veiligheid staat boven aan. Als organisatie moeten we niet voor niets een verkeers- en veiligheidsplan opstellen. We willen niet aansprakelijk zijn voor als er iets gebeurd. Maar nu staat niets het jaarlijkse carnavalsfeest meer in de weg of zoals Leis het verwoordt: Alaaaaaaf!

Code Geel

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat als het KNMI code geel afgeeft dit wel een reden is om de optocht om veiligheidsredenen af te blazen, maar uit de laatste weersvoorspellingen blijkt dat daar geen sprake van is. De gemeente zegt dat de organisatie zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid en dat losse onderdelen aan de praalwagens niet voor gevaarlijke situatie zorgen.

Verbod alcohol

Dit jaar is de organisatie extra streng als het gaat om het nuttigen van alcohol door deelnemers tijdens de optocht. Er geldt een absoluut verbod op het nuttigen van alcoholische dranken op de wagens en onder de deelnemers tijdens de optocht. We willen geen enkel risico nemen en de veiligheid van de bezoekers in gevaar brengen. Daarbij is het geen gezicht als er wordt gedronken op de wagens. Dit verbod schoot in het verkeerde keelgat bij enkele deelnemers. Er hebben zelfs mensen om deze reden afgezegd. Waar heb je het over? Het gaat maar over een uurtje, daarna kan iedereen doen wat hij of zij zelf wil.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.