Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Eerste Hengelose kapsalons sluiten tijdelijk door coronacrisis

453668 kapsalon 2020 08 29 004650

Het coronavirus legt het gehele openbare leven stil. Na het sluiten van scholen, kinderopvang, horeca en andere instellingen de komende drie weken, vragen ook andere beroepsgroepen, zoals kappers zich af hoe het zit met hun veiligheid, gezien het directe lichamelijke contact met klanten.Â

De eerste Hengelose kapsalons hebben maandag besloten om hun deuren te sluiten in verband met de coronacrisis. Brigitte Schoemaker van Kapsalon Styling S in Hengelo heeft maandag met pijn in haar hart moeten besluiten om haar kapsalon tot en met 6 april te sluiten. "Lieve allemaal. De nachtmerrie is waarheid geworden," schrijft ze op Instagram. "Helaas kan ik mijn medewerker(st)ers op dit moment geen veilige werkomgeving garanderen en gaat gezondheid áltijd boven alles. Voor iedereen die in de periode tot 6 april een afspraak heeft staan zoeken wij naar een passende oplossing." Naast Styling S heeft ook eHair aan de Drienerstraat maandagmiddag laten weten de salon te sluiten tot nadere berichtgeving. De verwachting is dat snel meerdere kappers volgen.

Kappersbond ANKO wordt ondertussen als brancheorganisatie overstelpt met vragen. "Aan alle Nederlanders wordt gevraagd 'gepaste afstand' van 1,5 meter te bewaren. Maar wat betekent dit voor beroepsgroepen die veel lichamelijk contact hebben met hun klanten, zoals kappers en haarwerkers,?" vraagt de brancheorganisatie zich af. "We verwachten van de overheid duidelijke besluitvorming en uitvoerbare richtlijnen."

Foto: Unsplash / Tommy BarabyÂ
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.