Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

RTV Oost herhaalt regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond

454074 thumbnail Van Jonge Leu en Oale Groond 2020 08 29 004620 1

Het coronavirus zorgt ervoor dat veel mensen deze dagen aan huis gekluisterd zijn. RTV Oost helpt hen de tijd doorkomen met de mooiste programma s die de omroep de afgelopen jaren heeft gemaakt. Met ingang van donderdag 19 maart wordt gestart met het eerste seizoen van de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Ook het historisch programma Het Oversticht kun je vanaf dan elke werkdag bekijken.

Voor de jongste kijkers: Van Jonge Leu en Oale Groond speelt zich af in het denkbeeldige Twentse dorp Dinkelo. De serie werd voor het eerst uitgezonden tussen 2005 en 2009.

Centraal staan de belevenissen van de familie Wildspieker en hun mededorpelingen. Als vader Hendrik Wildspieker komt te overlijden keren zijn kinderen terug naar Twente voor de begrafenis. We maken kennis met dochter Fenna, zoon Alwie, de beoogde bedrijfsopvolger, en Monkie, de jongste en de sportieveling van de familie.
Van Jonge Leu en Oale Groond zie je elke werkdag om 16.00 uur bij TV Oost. Elke aflevering wordt herhaald om 21.00 uur en de volgende ochtend om 08.00 uur.
Het Oversticht
In het historisch programma Het Oversticht worden diverse onderwerpen uit de Overijsselse geschiedenis nader belicht. De eerste afleveringen belichten de historie van Burgers Fietsenfabriek in Deventer, de aanleg van kanaal Almelo Nordhorn, de eerste Turkse gastarbeiders in Nederland, de aanleg van de A1, de historie van de IJsseldelta, de opkomst en ondergang van de Ruslui en de oprichting van FC Twente in 1965.
Het Oversticht zie je elke werkdag om 16.35 uur bij TV Oost en wordt bijna elke werkdag herhaald om 21.40 uur en de volgende ochtend om 08.40 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.