Hengelo

Vergroening wijken via project 'Van Grijs naar Groen' loopt vertraging op

Vergroening van Hengelo via het project 'Van Grijs naar Groen' loopt vertraging op door de coronacrisis. Wijken in de stad moeten de komende jaren een stuk groener worden. Het project is in februari afgetrapt in Woolde. Bewoners van deze wijk konden vervolgens groene ideeën indienen. Een geplande wijkavond op 23 april, waarin gestemd kan worden op de beste ideeën vervalt in verband met maatregelen tegen het coronavirus. "Op dit moment is het zo dat alles even stilstaat," aldus een woordvoerder van de gemeente.

De wijkavond in Woolde zal op een nader te bepalen datum worden georganiseerd. "Wij hebben deze week contact gezocht met de indieners om af te stemmen over het vervolg van âVan Grijs naar Groenâ. Wij nodigen ze daarbij uit voor een gesprek om hun idee verder toe te lichten. In totaal zijn er 7 ideeën waarmee we verder in gesprek gaan." Wanneer het project verder gaat, is nog niet bekend. "Dat komt voornamelijk ook omdat we ideeën met draagvlak zoeken. Dat is in deze situatie erg lastig als we mensen aan de andere kant adviseren vooral thuis te blijven."

De gemeente Hengelo trekt de komende vier jaar in totaal zeshonderdduizend euro uit voor verdere vergroening van de stad. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. Het is de bedoeling dat iedere jaar twee Hengelose wijken groener worden. Na realiseren van meer groen in Woolde is de wijk Noord aan de beurt. Het project Van Grijs naar Groen wordt in deze wijk nu later opnieuw opgestart. "Ideeën die al zijn binnengekomen worden ook bij de nieuwe aanvraagperiode meegenomen."