Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Topkoks €™t Lansink koken maand lang voor minderbedeelde Hengeloërs

455870 Thumbnail t Lansink 2020 08 29 004458

Lars van Galen, chef-kok van restaurant t Lansink, kookt sinds donderdag samen met zijn team belangeloos voor mensen die het nu echt nodig hebben. Vandaag, vrijdag 3 april, was de eerste uitgifte van maar liefst 150 maaltijden.

Van Galens huurbaas Infestos stelt alle benodigde ingrediënten beschikbaar. Lars van Galen: We zaten met z n allen al twee weken thuis toen Bernard ten Doeschot (eigenaar van Infestos, red.) belde. Hij vroeg me hoe we in deze moeilijke tijden toch iets konden betekenen voor de minderdraagkrachtige Hengeloërs. Ik ben toen gaan nadenken en dit is eruit gekomen. Ten Doeschot stelt geld beschikbaar voor de ingrediënten en mijn werknemers, van koks tot receptiemedewerkers, steken vier keer per week een paar uur de handen uit de mouwen. Juist in deze tijd willen wij ons steentje bijdragen.

Van Galen heeft niet zelf de afnemers uitgezocht. Die hele administratie ligt bij de gemeente. Ieder zijn vak. Zij weten wie er een gezonde maaltijd kunnen gebruiken en wij zorgen voor die maaltijd en voor de uitgifte.
De hele maand april worden deze speciale maaltijden bij t Lansink bereid. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat dagelijks wordt gekeken wie er in aanmerking komen voor een maaltijd. Hierbij wordt ook gekeken naar andere, soortgelijke initiatieven in de stad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.